vrijdag 10 mei 2013

Epileren (Braun silk épil 7)

Heej,
Vorige week kreeg ik de Braun silk épil 7 toegestuurd. De komende 6 weken zal ik hem testen en vergelijken met mijn andere epilator (een Remington). Er zullen verschillende artikels op de site komen over de epilator en mijn bevindingen. Vandaag vertel ik jullie alles over 'de kunst van het epileren'.

Waarom epileren?
Al vanaf mijn 12de epileer ik mijn benen. Eerst ging ik om de paar maanden naar de schoonheidsspecialiste, maar na een aantal jaar probeerde ik het zelf. Ik epileer bijna alles zelf: benen, armen, bikinilijn, wenkbrauwen, bovenlip, noem maar op. Ik vind het superhandig en de haartjes blijven lang weg. Veel mensen durven niet epileren omwille van de pijn. Om deze vrouwen toch te overtuigen zet ik voor hun even de voor- en nadelen op een rij:

  • De epilator verwijderd de haartjes vanaf de wortel. De haartjes groeien zachter terug en blijven tot wel 3 weken weg.
  • De pijn went na een tijdje, het wordt minder en minder erg.
  • Ook de haargroei verminderd na een tijd. Het is bewezen dat na een aantal jaren epileren er veel minder haartjes teruggroeien.
  • Een epilator trekt alleen aan de haartjes waardoor de huid niet beschadigd wordt zoals bij scheren.

nadelen en tips:
Ook zijn er enkele kleine nadelen, maar natuurlijk niet zoveel als de voordelen. Deze paar nadelen zijn dus geen reden om het niet te proberen!


  • Ingegroeide haartjes. Niet iedereen heeft hier last van, maar ik persoonlijk wel. Scrubben is de oplossing! Als je wekelijks je huid een grondige scrubbeurt geeft heb je er nauwelijks tot geen last meer van.
  • De pijn. Bijt op je tanden! Wie (langdurig) mooi wil zijn moet pijn lijden. Je kan de pijn wat verzachten door met een ijsblokje over je benen te gaan (wel afdrogen als de epilator niet met water kan gebruikt worden) zodat je benen wat verdoofd zijn (pas op dat het niet TE koud is) of door onder de douche of in bad te epileren als je een wet and dry epilator hebt. Het warme water ontspant en verzacht de pijn.
  • Rode puntjes. Na het epileren verschijnen er rode puntjes op de plaats waar de haartjes zijn uitgetrokken. Deze verdwijnen na een tijdje. Epileer dus niet last- minute, maar doe het voor je gaat slapen zodat de rode puntjes s'ochtends verdwenen zijn.
  • Tijdrovend. Het duurt even voordat je benen geëpileerd zijn. Bij een grondige epilatie van mijn volledige benen ben ik al snel drie kwartier bezig. Maar je epileert maar om de paar weken, in tegenstelling tot scheren, wat om de 3 dagen moet gebeuren.
Voor elk nadeel is er dus een simpele oplossing beschikbaar. Tegenwoordig zijn de epilators niet meer zo barbaars als vroeger en beschikken ze over allerlei technische snufjes om het epileren comfortabel te maken.

hoe epileren?
Op zich is epileren appeltje- eitje, maar mensen die niet bekend zijn met epileren hebben vast wel wat aan deze tips:
  • Scrub niet vlak voor of na het epileren, dit irriteert de huid te fel.
  • smeer geen crèmes of bodybutter voor het epileren, deze maken de haartjes vettig waardoor de epilator ze moeilijker kan uittrekken. Na het epileren kan je wel een verzachtende lotion aanbrengen.
  • Houd de epilator in een hoek van 90° en trek de huid strak voor het beste resultaat.
  • Ga niet te snel over de huid! Zo kunnen de haartjes afbreken in plaats van dat ze worden uitgetrokken en heb je meer kans op ingegroeide haartjes.
  • Beginners kunnen best niet epileren tijdens of de week voor hun regels. In die periode ligt de pijngrens namelijk veel lager en doet het epileren meer pijn. 
  • De haartjes groeien op verschillende momenten terug, na een week kunnen er dus al enkele haartjes teruggroeien. Om aan de pijn te wennen kan je in het begin bijvoorbeeld wekelijks of één keer per 2 weken epileren. Zo zijn het niet al te veel haartjes die je moet uittrekken en dit kan je dan steeds verder afbouwen tot een aantal weken ertussen.
Met deze informatie ben je helemaal klaar voor die super gladde benen! Haal de jurkjes al maar boven want vanaf vandaag is het gedaan met dikke stoppels en ingegroeide haartjes!

Wat is jullie ervaring met epileren en welke ontharingsmethode gebruiken jullie het liefst?

xxx Lauranne


2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Sorry dat was ik vergeten te vermelden. Ik werd geselecteerd als 1 van de 200 testers van de braun silk épil 7, deze kreeg ik gratis toegestuurd inruil dat ik een marktonderzoek uitvoer en hem uitgebreid uittest. Hier komt binnenkort nog een artikel over. Bedankt voor je reactie!
      groetjes Lauranne

      Verwijderen